TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU SEYFE’DE İNCELEMEDE BULUNDU

TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU SEYFE’DE İNCELEMEDE BULUNDU.MUCUR BELEDİYE BAŞKANI ATILGAN YILMAZ SEYFE GÖLÜ KIRŞEHİR’İN DEĞİL TÜRKİYEMİZİN VE DÜNYANIN KUŞ CENNETİDİR.GÜZELLİĞİ BİR BAŞKA FLAMİNGOLARIN BAYRAM YERİDİR DEDİ. Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin en aza indirilmesi, kuraklıkla mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Prof. Dr. Veysel Eroğlu başkanlığında kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi […]
Güncel - 14 Temmuz 2021 11:19 A A
TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU SEYFE’DE İNCELEMEDE BULUNDU.MUCUR BELEDİYE BAŞKANI ATILGAN YILMAZ SEYFE GÖLÜ KIRŞEHİR’İN DEĞİL TÜRKİYEMİZİN VE DÜNYANIN KUŞ CENNETİDİR.GÜZELLİĞİ BİR BAŞKA FLAMİNGOLARIN BAYRAM YERİDİR DEDİ.
Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin en aza indirilmesi, kuraklıkla mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Prof. Dr. Veysel Eroğlu başkanlığında kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Komisyonu Seyfe Gölünde incelemelerde bulundu.
Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ın da katıldığı inceleme gezisinde Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile komisyon üyesi Milletvekilleri, Boztepe Kaymakamı Nurettin Yavuz, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz ve ilgili kurum temsilcileri yer aldı.
Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yapılan inceleme sırasında yaptığı açıklamada; TBMM İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu olarak Seyfe’yi kurtarmak adına gereken ne varsa yapılacağını söyledi.
Civardaki arazilerde kuru tarıma geçilmesinin Seyfe Gölü’nün kurtarılmasına önemli katkılar sağlayacağını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Seyfe Gölü’nün eski güzel günlerine dönmesi için alınacak tedbirleri ilgili mercilerle görüşeceğiz. Seyfe Gölü göçmen kuşlara ev sahipliği yapan, Kırşehir ilimiz için önemli bir yerdir. Maalesef, son yıllarda yaşadığımız kuraklıkla beraber kurumaya yüz tuttu. Komisyon olarak, Seyfe’yi kurtarmak için ne yapabiliriz, bunu görüşmek üzere geldik ve bir çalışma yapacağız. Buradaki yer altı kaynaklarından alınan suyu azaltmak için gayretimiz olacak. Sulak alanlar küresel iklim değişikliği mücadelesinde çok önemli alanlardır. Bu güzelliklerimizi hep birlikte korumamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Vali İbrahim Akın da konuşmasında, “Son zamanlarda yaşanılan kuraklığın da etkisiyle şu anda Seyfe Gölü’ne doğrudan su girişi yok. Bilindiği gibi, sadece yağmur ve kar sularıyla beslenen göl su geçirmeyen bir toprak yapısına sahip. Kış aylarında yağan yağmur ve kar ile Haziran ayına kadar gölde su oluyor ancak, buharlaşmanın etkisiyle kalan su da yaz aylarında bitiyor. Bu havzada alınan yer altı sularının da önüne geçeceğiz. Önemli bir sulak alan olan Seyfe Gölü’nün kurtulması için yapılan çalışmalarda emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyoruz.” dedi.
Meclis Araştırma Komisyonu’nun programı, Seyfe Gölünde yaptıkları inceleme ile sona erdi.
Bu haber 430 kez okundu.
Güncel - 11:19 A A
BENZER HABERLER